ZEKA OYUNLARI, EĞLENCE DURAKLARI

11.04.2021 123

ZEKA OYUNLARI, EĞLENCE DURAKLARI:

Okul olarak bu sene  Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Mesude DEMİREL önderliğinde öğrencilerimiz uluslararası bir proje olan "Zeka oyunları, eğlence durakları" projesine katıldılar. Projede Türkiye'den 10 okul Azerbaycan'dan 1 kardeş okul yer almaktadır.

Projede genel amaç;

Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zeka oyunları çocukların yeteneklerini geliştiren, zihinlerini açan, yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir.

- Zeka oyunları, hızlı karar verme ve bir sonraki adımı düşünme faydalı oyunlardır.

- Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır.

- Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır.

- Konsantrasyon gerektiren zeka oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır.

- Zeka oyunları oynayan çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir.

TOPLANTI:

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Mesude DEMİREL   yürütmüş olduğu ZEKA OYUNLARI EĞLENCE DURAKLARI E-TWİNNİNG PROJESİ etkinlikleri kapsamında proje ortakları olan diğer  öğrenci ve öğretmenlere ZEKA OYUNLARININ BİLİŞSEL VE SOSYAL GELİŞİME KATKISI KONULU toplantı gerçekleştirdi.

İçeriğe ulaşmak için tıklayınız.

11-04-2021