İnsan Ne İle Yaşar (Lev Tolstoy)

Okulumuz Türkçe öğretmeni Gülsüm YAZAR 2021-2022 eğitim / öğretim yılında katılımcısı olduğu "İnsan Ne İle Yaşar (Lev Tolstoy) "e twinning projesi çalışmalarına farklı kademede 4 öğrenci ile başlamıştır. Projede farklı okullardan 6  öğretmen ve öğrencileri yer almaktadır. Proje toplam 25 öğrenci aktif yürütülmektedir.

Değer,toplumsal hayatı düzenleyen inançlar,duygular ve düşünceler olarak tanımlanabilir.Temelde ahlaki ilke olarak kabul edilen değerler aynı zamanda kişilerin tutum ve davranışlarını sosyal olarak değerlendirmede ölçüt kullanılır. İnanç,saygı,sevgi,iyilik,yardımseverlik kavramları tüm toplumlarda ortak değerler olarak kabul edilir. Toplumun ortak ve olumlu değerlere sahip olması o toplumun gelişmişliğini ve toplumsal yapısının sağlıklı şekilde işlemesini doğrudan etkiler. Toplumun ideal ve doğru değerlere sahip olması, tarihte de kalıcı bir yere sahip olmasını ve başarılı nesiller yetiştirmesini sağlar. Değerlerin toplumun tamamına aktarılması, her konuda olduğu gibi, eğitim ile mümkün olur. Eğitim sistemi, ideal bir toplum oluşabilmesi için, hem evrensel hem de kültürel değerleri bireylere aktarmakta oldukça önemli rol oynar. Projemiz ile değerler eğitimine dikkat çekmek, genç nesilleri bu konuda bilinçlendirmek ve çevrelerine yaşam boyu farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır.

14.04.2022 326

14-04-202214-04-2022